Головні Новини
Подобається

Незабаром українців “порадують” новими платіжками за комуналку

09/08/2018
Незабаром українців “порадують” новими платіжками за комуналку

Незабаром українці почнуть отримувати нові квитанції на оплату комунальних послуг, в яких з'явиться більше граф.

Так, уряд вирішив змінити принцип розрахунку комунальних платежів. І тепер пропонується вартість кожної послуги розбити на її складові.

Тому в платіжках, крім іншого, з'явиться графа «Абонентська плата» на утримання мереж. Це зроблено для того, щоб споживач нібито бачив і міг відстежити, скільки, за що і кому саме він платить.
Новими платіжками українців повинні «порадувати» вже наступного літа.

Як відзначають експерти, таке нововведення не повинно відбитися на суми в платіжках. Але простежити за цим не завадить.
Також вказується, що на даному етапі в загальній сумі комунальних платежів абонентська плата становить близько 18%. Ці кошти повинні направлятися на підтримку і модернізацію комунальних мереж.

Але ось реально простежити, на що насправді витрачаються гроші, зараз практично неможливо. Якщо ж цю абонплату виділять в окремі графи в квитанції, то споживач зможе легше домогтися компенсації, якщо послуга була надана неналежної якості.

Але це не єдині зміни, які торкнуться комуналки. Так, з серпня цього року кияни почнуть платити за вивезення сміття, причому за різними тарифами. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

Тепер послуга вивезення твердих побутових відходів буде залежати не від площі окремо взятої квартири, а від кількості фактично людей, які там проживають, і від типу будинку.

«Розрахунок плати буде залежати від кількості зареєстрованих у кожній квартирі. На наш погляд, це є справедливим підходом, тому що виробляємо сміття все ми, тому абсолютно некоректно прив'язувати оплату за сміття до якихось інших факторів », – сказав Пантелєєв.


                         



Коментарі