Головні Новини
Подобається

Стало відомо чому банки масово закривають відділення

08/08/2018
Стало відомо чому банки масово закривають відділення

Українські банки в 2018 році продовжують скорочувати кількість відділень. Про це йдеться в огляді банківського сектора Національного банку.

У другому кварталі 2018 року кількість відділень скорочували всі банки, крім іноземних. Найбільші скорочення спостерігалися в державних банках – за другий квартал на 253 відділення.

Всього за квартал закрилося 312 банківських відділень.

Кількість банківських відділень скоротилася до 9,1 тис. На початку 2018 року в Україні було 9,5 тис. банківських відділень. При цьому ще на початку 2017 року кількість відділень перевищувала 10,3 тис.

Раніше повідомлялося, що Альфа-Банк, який приєднав до себе Укрсоцбанк, має намір зберегти мережу відділень останнього. У двох цих банків налічується 340 відділень.

Крім того, в Україні в минулому році запрацював перший мобільний банк – Monobank – у якого зовсім немає відділень. Його запустили екс-топ-менеджери ПриватБанку Олег Гороховський, Дмитро Дубілет і Михайло Рогальський. У Нацбанку підтвердили, що робота банку без відділень є законною.

Нагадаємо, "Укрпошта" заявила, що закриє частину відділень в невеликих селах. Але президент Петро Порошенко розкритикував таке рішення, назвав його категорично неприйнятним. Мовляв, державні підприємства повинні виконувати в тому числі соціальні функції.



                         



Коментарі