Економіка України
Подобається

“Касовий розрив”: що буде з пенсіями в серпні

06/08/2018
“Касовий розрив”: що буде з пенсіями в серпні

Затримка з виплатою пенсій в липні неабияк стривожила пенсіонерів. Багато хто з них і досі не розуміє, що ж сталося? А головне — чого їм треба очікувати в серпні?

Як стверджує начальниця одного з місцевих сервісних центрів Пенсійного фонду України Людмила Метляєва, фінансування пенсійних виплат минулого місяця здійснювалося у визначені терміни — до 25 числа.

«Виник тимчасовий касовий розрив через нестачу коштів на виплати пенсій, що надходили від платників єдиного соціального внеску. Тож 25 липня ми завершили фінансування пенсій, що виплачуються через «Укрпошту» і 27 липня — в банках», — пояснила вона.

За словами Людмили Метляєвої, потреба в коштах на виплату пенсій 20 050 пенсіонерам, які проживають на території  наприклад Новокаховської міськради в липні становила 45,4 млн. гривень: «З них міськрада власними коштами покриває тільки 34% від потреби. Тож ми просили деякі підприємства перерахувати кошти раніше, аби нам було з чого  сплачувати їх [людям]».

Не бачить керівник  сервісного центру ПФУ підстав для переживань пенсіонерів у серпні. До невеликого збою могло призвести випадання дат для виплати перших пенсій 4—5 серпня на вихідні дні.

«Але ми очікували перерахування цих коштів 2 і 3 серпня», — додала вона.


                         



Коментарі