Головні Новини
Подобається

Заміна стаціонарних номерів телефонів: укртелеком вводить новації

20/07/2018
Заміна стаціонарних номерів телефонів: укртелеком вводить новації

Укртелеком отримав добро від телеком-регулятору і почав пілотний проект по використанню мобільної мережі для організації послуг місцевої фіксованої телефонії.

Таким чином, провід для організації зв’язку не знадобиться.

Рішення буде реалізовано за допомогою дочірнього 3G-оператора ТриМоб. У абонентів зберігається їх номер телефону, доступ до екстрених служб, порядок набору інших номерів, тарифні плани на фіксовану телефонію.

Єдине, що змінюється – це телефонний апарат. Укртелеком має намір здавати такі телефони в оренду. В Укртелекомі вважають, що таке рішення допоможе компанії прискорити відновлення фіксованої телефонії у місцях з великою кількістю крадіжок мідного кабелю.

«НКРЗІ, як виняток, підтримує проведення експерименту для напрацювання практики та досвіду застосування конвергентних рішень взаємодії мереж рухомого (мобільного) та фіксованого зв’язку за умови дотримання законодавства України у частині захисту прав та інтересів споживачів телекомунікаційних рішень», – зазначено у повідомленні щодо конвергентних послуг.

Пілот почнеться у серпні 2018 року і триватиме 3 місяці. У разі позитивних результатів оператор зможе реалізовувати рішення і в інших регіонах.

Нагадаємо, що 1 січня 2018 року Укртелеком підвищив тарифи на 8,3% в середньому.


                         



Коментарі