Головні Новини
Подобається

Кому з субсідіантів може загрожувати кримінальна відповідальність. Що потрібно знати

12/07/2018
Кому з субсідіантів може загрожувати кримінальна відповідальність. Що потрібно знати

У Недригайлівський районний суд з Роменської місцевої прокуратури надійшли на розгляд два обвинувальних акта щодо жителів с. Недригайлів, які навмисне приховали факт придбання членами сім'ї автомобілів протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, вартість яких перевищувала 50 000 гривень і незаконно отримали субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на опалювальний сезон 2017-2018 року, завдавши державі збитків на суму 10 734 гривні, передає прес-служба суду.

Популярное: Нові правила виходу на пенсію: як це відбуватиметься і що потрібно знати

Дії цих осіб кваліфіковано за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України як шахрайство, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману. За даними звинуваченнями відкрито судове провадження і призначено проведення підготовчих судових засідань на 07 серпня 2018 року.

Нагадуємо, що відповідно до положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21 жовтня 1995 № 848 (зі змінами та доповненнями), житлова субсидія не призначається (в тому числі на наступний період), якщо: будь-який зі складу домогосподарства або член сім'ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення зробив покупку або іншим законним способом придбав право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), трансп ртное засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату покупки, оплати, придбання права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тисяч гривень.

Довідка: обвинувальний акт – процесуальний документ, яким завершується досудове розслідування та висувається звинувачення особі у вчиненні злочину.


                         



Коментарі