Економіка України
Подобається

Монетизація субсидій: яку суму отримають українці і коли почнуться виплати?

30/06/2018
Монетизація субсидій: яку суму отримають українці і коли почнуться виплати?

Спочатку планують монетизувати внески ОСББ, платежі на обслуговування будинку та прибудинкової території.

У 2019 року в український уряд планує монетизувати субсидії, тобто субсідіанти зможуть отримати «на руки» певну суму грошей. Нова система спочатку буде випробувана на тих будинках, які були об'єднані в ОСББ.

Сім'я замість платіжки, в якій вказується сума за комуналку вже з урахуванням знижки, отримає живі гроші. В першу чергу, монетизують внески ОСББ, платежі на обслуговування будинку та прибудинкової території.

У Міністерстві соціальної політики відзначили, що для послуг, які надаються централізовано (водопостачання, опалення і електроенергія) доведеться для кожної квартири відкривати персональний рахунок в банку. Будуть відкриватися цільові рахунки і субсідіанти отримають на руки так звані «соціальні картки». Сплатити за їх допомогою можна буде тільки рахунки за воду, тепло, газ, світло, а ось розплатитися в супермаркеті або зняти готівку в банкоматі не вийде.

«Після випуску таких карт більшість субсідіантов в будинку ОСББ отримуватимуть гроші безпосередньо на картки», – заявили в Міністерстві соціальної політики. Після того, як оновлену програму випробують на будинках з ОСББ, практику поширять і на інших українців.

Раніше повідомлялося, що проектом Постанови про деякі питання вдосконалення порядку призначення житлових субсидій населенню №8507 від 20 червня 2018 року Кабміну пропонується в місячний термін з дня прийняття цієї Постанови забезпечити удосконалення порядку призначення житлових субсидій населенню.

Крім того, парламентарії знову взялися за вдосконалення законів, що регламентують порядок надання соціальних гарантій малозабезпеченим верствам населення. На цей раз предмет обговорення в профільному комітеті – умови призначення житлових субсидій.


                         



Коментарі