Економіка України
Подобається

Розенко шокував українців заявою про підвищення пенсій

28/06/2018
Розенко шокував українців заявою про підвищення пенсій

Доходи Пенсійного фонду були перевищені з початку поточного року, і це дає можливість провести ще одне підвищення пенсій.

Така заява пролунала від Павла Розенка, віце-прем'єр-міністра.

Популярне: Роздержавлення “Приватбанку”: до чого це призведе

Він зазначив, що, якщо динаміка надходжень до ПФ України залишиться на тому ж рівні, до кінця 2018 року в країні можуть позапланово підвищити розміри пенсій. Розенко також нагадав, що з 1 липня 2018 року також буде збільшено розмір прожиткового мінімуму для всіх категорій громадян.

У зв'язку з цим будуть переглянуті 50 видів соціальної допомоги і компенсацій. Віце-прем'єр підкреслив, що після підвищення прожиткового мінімуму буде підвищуватися рівень пенсій. Вже з 1 липня цього року розмір мінімальної пенсії в країні складе 1 435 гривень, а до грудня відбудеться ще один етап підвищення, після якого мінімальна пенсія в Україні зросте до 1 497 гривень.

Нагадаємо, що українці все частіше стали отримувати псевдоповідомленння про блокування банківських карт. Шахрайські розсилки здійснювалися за допомогою СМС-повідомлень абонентам одного з українських операторів. У тексті повідомлень шахраї пропонують зателефонувати по невідомому номеру, щоб розблокувати картку. В результаті виманюють у користувачів персональні дані.

Юристи стверджують, що такі дії банку можна оскаржити в суді, але в більшості випадків воно того не варто.


                         



Коментарі