Головні Новини
Подобається

Україна без контрабанди. Топ-6 кроків, щоб змусити митницю працювати

27/06/2018
Україна без контрабанди. Топ-6 кроків, щоб змусити митницю працювати

«Ми сформували план дій по боротьбі з контрабандою. Є десятки мільярдів гривень, які схемщики виводять за межі українського бюджету. Я цього терпіти не буду », – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман та представив програму« Україна без контрабанди ».

При цьому прем'єр пообіцяв ліквідувати схеми контрабанди на митниці і ініціював кримінальну відповідальність за контрабанду.

Економіст Борис Кушнірук позитивно оцінив той факт, що уряд публічно визнало наявність хронічної хвороби функціонування національної економіки – надзвичайних масштабів контрабанди.

ПОПУЛЯРНЕ: “Збільшити в 15 разів”: Водіям в Україні загрожує різке підвищення штрафів

Очевидно, що це неможливо без участі самих митників та схеми прикривають за участю правоохоронців та суддів, зазначив він.

На його думку, заходи, запропоновані урядом, правильні, але потрібні певні кроки.

«По-перше, незрозуміло, чому термін програми боротьби з контрабандою обмежується тільки першим січня 2019 року. Очевидно, що контрабанда – це системна проблема, яка вимагає не «компанійщину», а впровадження кроків, які б могли забезпечити на постійній основі зменшення їх обсягів в рази », – констатував експерт в Facebook.

По-друге, необхідно розділяти заходи, що стосуються контрабанди та «сірого» імпорту сировини, напівфабрикатів і комплектуючих і товарів кінцевого споживання, додав Кушнірук.

За його словами, для першої групи найбільш ефективним методом боротьби з контрабандою та «сірим імпортом» є відстрочка зі сплати ввізного ПДВ для підприємств-прямих одержувачів сировини, напівфабрикатів, комплектуючих для подальшої переробки або використання у виготовленні кінцевої продукції.

Термін відстрочки в залежності від виду діяльності повинен бути від 90 днів до двох років, уточнив аналітик.

«До речі, такий порядок відстрочки сплати ПДВ повинен бути і при реалізації внутрішніми виробниками сировини, напівфабрикатів, комплектуючих», – підкреслив фахівець.

На його переконання, необхідно мінімізувати або повністю скасувати митні платежі для цієї категорії.

Це порушення економічної логіки і просто абсурд, що існують мита на види продукції, які взагалі не виробляються в країні.

«Якщо існує монополіст, що контролює більше 25% внутрішнього ринку тієї чи іншої продукції, митні ставки потрібно знижувати або взагалі скасовувати», – зазначив він.

Головна мета – здешевлення виготовлення кінцевої продукції з більшим ступенем доданої вартості, пояснив Кушнірук.

По-третє, якщо мова йде про кінцевої продукції споживання, то її також необхідно ділити на декілька груп, акцентував економіст.

«Для мобільних гаджетів, побутової та оргтехніки потрібні спеціалізовані митниці і там повинен вестися електронний реєстр всієї продукції, що ввозиться. Кожна одиниця товару повинна враховуватися і мати відповідну електронну митну марку. Всі дії, пов'язані з ввезенням, розмитненням, транспортуванням до оптових складів, точок реалізації та продажу кінцевому споживачу, повинні відображатися в реєстрі. Виявлена ​​продукція, що підлягає розмитненню на спецмитниці, відсутня в реєстрі, повинна автоматично конфіскованого та реалізовуватися на відкритих аукціонах з обов'язковою сплатою всіх митних платежів і податків », – уточнив він.

Наявність таких спеціалізованих митниць, якщо їх буде не більше трьох-чотирьох по всій країні, може дозволити перекрити схеми по контрабанді або «сірому» імпорту цих видів продукції, підкреслив експерт.

«По-четверте, всі інші види споживчих промислових товарів вище певної вартості також потрібно враховувати в єдиному реєстрі. Реєстри повинні бути об'єднані з системою податкового обліку суб'єктів господарювання УКРІНФОРМ », – додав економіст.

«По-п'яте, потрібно вважати нормою, що перевезення контрафактної продукції буде передбачати не тільки її конфіскацію, а й транспортного засобу, в якому такий контрафакт виявлено», – зазначив він.

Експерт припустив, що для багатьох це стане дуже серйозним застереженням для участі в подібних угодах.

«По-шосте, очевидно, що масштабна контрабанда без корупційного участі митників неможлива. Тому залучати до кримінальної відповідальності потрібно саме їх. Слід, можливо, ввести спеціальну систему значного преміювання правоохоронців за кожного спійманого на корупції митника. Чим вище ранг такого затриманого на хабарі митника, тим вище повинна бути преміювання », – констатував фахівець.

За його словами, перекриття схем контрабанди та «сірого» імпорту може не тільки допомогти вітчизняним виробникам, але і забезпечити суттєві надходження до держбюджету.

«Тому зниження фіскального тиску для вітчизняного бізнесу, в першу чергу в частині впровадження податку на виведений капітал, може бути хорошим стимулом примусу уряду до боротьби з контрабандою та« сірим »імпортом», – резюмував Борис Кушнірук.

Додамо 21 червня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що найближчим часом подасть до Ради законопроект про посилення відповідальності за незаконне ввезення товарів.


                         



Коментарі