Головні Новини
Подобається

Новий закон щодо пільг зі сплати ввізного мита: що потрібно знати

27/06/2018
Новий закон щодо пільг зі сплати ввізного мита: що потрібно знати

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 2464-VІІІ «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо уточнення деяких положень», ухвалений Верховною Радою 19 червня 2018 року. 

Про це повідомило офіційне Інтернет-представництво Президента.

Популярне: Перейменування областей: які документи українцям доведеться змінювати і в яких випадках

Законом доповнюються діючі норми Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом спеціальних засобів індивідуального захисту; ниток та тканин (матеріалів) для виготовлення бронежилетів та шоломів; лікарських засобів та медичних виробів на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС).

Крім того, уточнюється перелік товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадян, зокрема «крісло колісне для осіб з інвалідністю на кожну особу з інвалідністю, яка перетинає митний кордон України, а в разі відсутності такої особи – у кількості не більше однієї штуки».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Однак, з метою забезпечення безперервного періоду надання пільг з оподаткування ввізним митом пропонується поширити дію зазначених положень Закону з 1 травня 2018 року – початку операції Об’єднаних сил.


                         



Коментарі