Головні Новини
Подобається

“Відключення аналового телебачення і підняття пенсій”: які ще “сюрпризи” чекають українців з 1 липня

26/06/2018
“Відключення аналового телебачення і підняття пенсій”: які ще “сюрпризи” чекають українців з 1 липня

Жителів України очікують великі зміни з 1 липня: пенсії стануть вище, долар почав знижуватися в ціні, а комуналка стане вище

З настанням другого місяця літа українців очікують множинні сюрпризи в усіх відношеннях. За підсумками аналітиків вся пишнота почнеться з збільшення прожиткового мінімуму, який становить тисячу чотиреста тридцять чотири грн. Слідом за ним підвищуються пенсійні виплати, правда, коефіцієнт невеликий від 1 до 61 грн. Таке підняття очікує не всіх пенсіонерів, а тільки тих, хто отримував до цього один тисяча триста сімдесят три грн і міні-пенсії – 412 грн на місяць.

Популярне: “Приїжджатиме за 4 хвилини, а надавати допомогу зможе навіть водій”: Що потрібно знати про реформування швидкої

Економісти прогнозують стабільність на ринку з валютою, долар припинив зростання у вартості, навіть трохи знизиться. Хоча в соціальній сфері також присутній резонанс. З 1 липня офіційно починає діяти мед реформа щодо юридичної сили декларацій, які укладені між пацієнтами лікарень і поліклінік і сімейними лікарями.

З 1 липня любителі ТБ вже не зможуть скористатися аналоговим телемовленням, так як воно офіційно вмирає назовсім. Тепер потрібно подбати про проведення кабельного, супутникового ТБ або Т-2.

Також з 1 липня 2018 року набирає чинності постанова НБУ «Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів». Відповідно до неї, юридичні та фізичні особи, які здійснюють підприємницьку діяльність, в разі відсутності монет дрібних номіналів, можуть проводити заокруглення суми в чеку.


                         



Коментарі