Головні Новини
Подобається

З настанням літа впали ціни на продукти: На які саме

25/06/2018
З настанням літа впали ціни на продукти: На які саме

Деякі продукти харчування впали в ціні.

На початку червня 2018 року в Україні знизилися ціни на деякі продукти харчування.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

ПОПУЛЯРНЕ: “Розсилають смс-повідомлення з погрозами”: ПриватБанк попередив про новий вид шахрайства

Ціни на хліб, куряче м’ясо та яйця знизились. На даний момент курка впала в ціні на 2,1% — до 95,6 грн за кілограм, хліб в середньому подешевшав на 5,8% — до 22,3 грн, а яйця — на 5,1%, до 32,6 грн за десяток.

До речі ціна на свинину теж впала. Тепер один кілограм свинячого м’яса обійдеться українцям в 103,9 грн за кілограм. Але тепер подорожчала яловичина — на 2,6%, до 127,4 грн за кілограм м’яса.

З настанням літа впали ціни на буряк — на 37,8% до 7,9 грн за кг, сметану — на 1,8% до 55,8 грн за кг, цибуля — на 1,2% до 6,9 грн за кг.

А ось цукор і гречка подорожчали. Цукор – на 6,3%, до 16 грн за кг, гречка – на 10,2%, до 22,2 грн за кг.

Експерти також помітили, що українці досі витрачають на їжу більшу частину своїх прибутків – зовсім не по-європейськи, адже в розвинених державах все навпаки. Там дорожче коштує проїзд, одяг, але не продукти харчування.

Причина в тому, що зарплати українців залишаються одними з найнижчих в Європі, а ось вартість продовольчого кошика поступово наближається до середньоєвропейської. Наприклад, українське молоко вже дорожче, ніж у найближчих сусідів – поляків і білорусів, і всього вдвічі дешевше, ніж у французів.


                         



Коментарі