Економіка України
Подобається

“Зарплату шахтарям!”: Урядовці заявили, коли погасять зарплатні борги

22/06/2018
“Зарплату шахтарям!”: Урядовці заявили, коли погасять зарплатні борги

Питання щодо заборгованості із заробітної плати шахтарям буде вирішене до кінця року.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, яку транслює телеканал ZIK, заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун.

Популярне: “У першу неділю липня”: В Україні з’явилось нове церковне свято

Народний депутат Сергій Шахов звернувся до урядовців із запитанням, коли погасять зарплатні борги шахтарям, які виходять на акції протесту, випрошуючи зароблені кошти.

Анатолій Корзун зауважив, що нині ситуація із заборгованістю шахтарям не є такою критичною, як була у минулі періоди. Він розповів про доручення очільника уряду спільно із Мінфіном опрацювати питання щодо додаткових джерел державної підтримки підприємств, яким не вистачає власної товарної продукції для вирішення питання 100%-во виплати зарплати.

Анатолій Корзун висловив сподівання на підтримку парламентського бюджетного комітету і ВРУ і зауважив, що питання заборгованості шахтарям до кінця року буде вирішене.

«І заборгованості, сподіваюсь, шахтарі більше мати не будуть», – додав Анатолій Корзун.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що заборгованість із виплати зарплати шахтарям виникає через те, що гірники добувають продукцію за значно вищою ціною, аніж її продають. Через цю різницю й потерпають українські шахтарі.

«Я дав доручення Мінфіну і Міненергетики, щоб знайшли варіанти вирішення, але це мільярди і мільярди гривень. Ми повинні розуміти, що, якщо туди дати дотацію, то десь це треба забрати, і в цьому є величезне питання», – зазначив Володимир Гройсман. 


                         



Коментарі