Головні Новини
Подобається

Страждатимуть прості пенсіонери: до чого приведуть труднощі на “Укрпошті”

20/06/2018
Страждатимуть прості пенсіонери: до чого приведуть труднощі на “Укрпошті”

Через фінансові труднощі "Укрпошти" українці можуть залишитися без газет і журналів

Днями в Україні з'явилися чутки про можливе банкрутство "Укрпошти" – одного з найбільших і стратегічних підприємств країни. Інформацію про це 12 червня розповсюдила прес-служба Національної спілки журналістів України з посиланням на першого заступника директора підприємства.

Через день в "Укрпошті" спростували гучну заяву, але визнали наявність серйозних проблем.

Популярне: Наскільки можуть підняти мінімальну зарплату

Про труднощі в роботі "Укрпошти" на зустрічі з редакторами національних і регіональних газет заявив перший заступник директора "Укрпошти" Олександр Чернявський. В його особі "Укрпошта" запропонувала великим видавцям відстрочити розрахунки з редакціями за підсумками передплатної кампанії.

"За нашими підрахунками, необхідно віддати редакціям близько 260 мільйонів гривень. За умовами контракту виплата повинна відбутися в кінці липня – початку серпня. Щоб добре було всім, пропонуємо розстрочити виплати з авансом 40% і відстрочкою" хвоста "в серпні, – заявив Чернявський. – Природно, остаточне рішення буде за редакціями, наполягати ми не маємо права ".

До цього він додав: гроші за підписку не є власністю "Укрпошти", підприємство – лише посередник.

"Але ситуація така, що зараз підприємство знаходиться в складному становищі. У нас вже півроку залишається неврегульованим питання про тарифікації Пенсійного фонду. Цей вид діяльності дуже потужний: поглинає 50% наших витрат, а в дохідної частини становить 25%. Ми дуже сильно залежимо від Пенсфонда: якщо відмовимося від співпраці з ним, то близько 20-25 тисяч працівників "Укрпошти" втратять роботу, буде закрито близько 6 тисяч відділень. Але після збільшення мінімальної зарплати грошей, які надходять в пенфондів, не вистачає для виплати зарплати почтальонам, операторам та іншим працівникам. На жаль, в такій ситуації змушені визнати, що "Укрпошта" знаходиться на межі банкрутства ".

 


                         



Коментарі