Махінації
Подобається

Банки масово блокують карти українців. Що ж трапилося?

18/06/2018
Банки масово блокують карти українців. Що ж трапилося?

Банківські установи в Україні почали масово блокувати карти своїх користувачів, щоб уникнути популярному зараз увазі шахрайства

Про це розповіла одна з постраждалих Валерія Іонова.

Популярне: Фальшиві гроші: Де і які номінальні банкноти найчастіше підробляють

«Вчора мені прийшло повідомлення про те, що моя карта Укргазбанку заблокована. Я подумала, що це шахраї, і передзвонила в банк. Але там мені сказали, що карту заблокував банк, а мені, щоб продовжити користуватися рахунком або зняти гроші, необхідно прийти з документами в відділення. Це при тому, що я оформляла карту два місяці тому і ніяких повідомлень не приходило », – зазначила вона.

У той же час радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ уточнив, що таким способом банки намагаються боротися з набирає популярність видом шахрайства.

«Однією з причин, яка змусила фінустанови активно перевіряти своїх клієнтів, стала боротьба з« Дроп »і фейковий ФЛПамі. Останнім часом ці явища набули широкого масштабу », – підкреслив він.

Слід уточнити, що «дроп» – це сленгове визначення людей, які продають свої банківські карти третім особам. Як правило, покупцями виступають злочинці, які готові заплатити за подібний вид анонімності близько 100 доларів.
 


                         



Коментарі