Головні Новини
Подобається

“Навіть якщо є субсидія”: Українцям потрібно сплатити повну вартість комунальних послуг. Дізнайтесь деталі

08/06/2018
“Навіть якщо є субсидія”: Українцям потрібно сплатити повну вартість комунальних послуг. Дізнайтесь деталі

Через зміни в механізмі нарахування субсидій платежі за травень прийдуть без її урахування субсидії, тож їх треба сплатити у повному обсязі, аби не утворювався борг. Пізніше цю суму буде перераховано і відраховано в наступних платіжках.

Таку інформацію отримали зокрема українців.

На сайті Кабміну у свою чергу повідомляють, що зміни у системі субсидій направлені на боротьбу із зловживаннями і на посилення адресності допомоги.

ПОПУЛЯРНЕ: Отримати відпустку може кожен. Дізнайтеся свої права

Так, субсидію не призначатимуть сім'ям, які мають предмети розкоші та доходи від оренди. Наприклад, автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення. А доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі «інші доходи».

Субсидія також відміняється, якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

До того ж Кабмін вирішив не надавати субсидію тим, хто працює нелегально.

Чимало українців працюють за кордоном, але при цьому звертаються за призначенням субсидій, декларуючи нульові доходи. Тепер тим, хто є дійсно безробітним, необхідно буде стати на облік до центру зайнятості. А тим людям працездатного віку, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, бо насправді працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень. У Мінсоцполітики переконані, це стимулюватиме українців до офіційного працевлаштування, сприятиме детінізації та усуне соціальну несправедливість, коли субсидію насправді отримують люди з достатньо високими доходами, – вважають у Кабміні.

 


                         



Коментарі