Стало відомо, коли люди зможуть бути безсмертними

03/06/2018
Стало відомо, коли люди зможуть бути безсмертними

Відомий вчений розповів про те, в якому майбутньому буде жити людство

Футуролог, професор фізики, співавтор теорії струн і популяризатор науки Митио Каку на форумі ПМЕФ розповів про те, в якому майбутньому буде жити людство.

Популярне: Нові норми споживання електрики і газу: дізнайтеся, хто потрапить в категорію субсідіантів

У медицині ми боремося не тільки з хворобами, але і покращуємо, доводимо до досконалості людське тіло і виділяємо гени, які відповідають за процес старіння. Ми вже ізолювали близько 60 генів, які відповідають за процес старіння, який поки ще є незворотнім, але я вважаю, що до 2100 року ми зможемо домогтися не тільки цифрового, але і біологічного безсмертя.

Ми зможемо відродити зниклих істот, які були на Землі десятки тисяч років тому. У нас вже є геном мамонта і неандертальця

Три фактори, що визначають майбутнє: штучний інтелект, біотехнології та нанотехнології. В цілому вони будуть працювати для зростання добробуту і процвітання.

Штучний інтелект, як мені здається, сформує галузь крупніше нинішньої автомобільної. Автомобіль сам стане роботом. Небезпека в тому, що роботи коли-небудь усвідомлюють себе.

У нас буде сонячна енергія, яка дешевше, ніж викопна енергія, – через революційних розробок в технології зберігання енергії. Передбачається, що вже до середини століття з'явиться і перший термоядерний реактор.

Будь-яка технологія – двосічний меч. Її можна використовувати проти хвороб, неписьменності, бідності і проти людей. Тому ми повинні бути впевнені в тому, що ми контролюємо ці потужні технології.

 


                         



Коментарі