Головні Новини
Подобається

На всі кошти “Укрспирту”наклали арешт

01/06/2018
На всі кошти “Укрспирту”наклали арешт

Державний монополіст судиться з чиновниками.

Державний виконавець 24 травня 2018 року виніс постанову про арешт коштів держпідприємства "Укрспирт", якою накладено арешт на всі банківські рахунки компанії.

"Чиновники державних органів подали до Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби дублікат виконавчого листа у справі №810 / 549/15 з метою стягнення штрафних санкцій з ДП "Укрспирт", незважаючи на неузгодженість податкового зобов'язання за рішенням про застосування фінансових санкцій за № 000291 і №000292 від 11.09.2014, на загальну суму 186,956 млн грн", – повідомили в Держвиконавчій службі.

Популярне: “Якщо сім’я перебуває у складних життєвих обставинах і…”: Хто за новими правилами зможе отримати субсидію

Сам "Укрспирт" зазначає, що в судовому порядку скасував рішення, за яким було накладено стягнення, але всупереч рішенню Вищого адміністративного суду накази про стягнення були ухвалені до виконання.

"ДП "Укрспирт" за станом на 31 травня 2018 року не має заборгованості по податках, зборах, платежах. При відсутності заборгованості вживаються заходи щодо стягнення з підприємства 186,7 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше голова МВС Арсен Аваков повідомив, що угрупування зловмисників готувало терористичні атаки на ряд державних установ, в тому числі і високопоставлених чиновників, на чолі яких стояв затриманий екс-директор "Укрспирту" Михайло Лабутін.

"Укрспирт" знаходиться в управлінні Міністерства аграрної політики і продовольства. Загальна виробнича потужність ДП – більше 30 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

16 листопада 2016 року Кабмін підтримав проект закону "Про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі", розроблений Мінагрополітики. Цей закон повинен був надати старт приватизації спиртової галузі.


                         



Коментарі