Економіка України
Подобається

Суттєвий приріст економіки України: розповіли методи досягнення

30/05/2018
Суттєвий приріст економіки України: розповіли методи досягнення

Зростання української економіки допоможе стимулювати кілька простих заходів, з прийняттям яких не варто затягувати.

Про це розповів український підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, співзасновник громадського об'єднання "Нова країна" Валерій Пекар.

Популярне: Стало відомо, що станеться з грошима українців на Webmoney

Серед зазначених заходів, перш за все, – це дерегуляція української економіки, вважає експерт. За його словами, головною проблемою бізнесу на сьогоднішній день є його незахищеність від довільного трактування податкових норм фіскальними органами.

"Перше, що необхідно було б зробити – це створити незалежну Службу фінансових розслідувань, що не підпорядкована Міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки України, а підпорядкована Міністерству фінансів, де професійні аналітики займаються неплатниками податків – без масок, автоматів, озброєні лише комп'ютерами, пахвами і блокнотами. Знаходять неплатників податків і змушують їх заплатити. Всі економічні злочини необхідно перенести на Службу фінансових розслідувань ", – сказав Пекар.

Ще одним важливим кроком у цьому напрямку має стати запровадження в Україні податку на виведений капітал.

"По-перше, він страшно антикорупційний, він повністю знищує корупцію в податковій. Друге – він антіофшорний. Ті компанії, які сьогодні виводять гроші в офшори, просто не зможуть більше цього зробити, не заплативши податку. Третє – цей податок стимулює інвестиції – реінвестиції в розширення виробництва, підвищення продуктивності праці не будуть обкладатися податком ", – підкреслив фахівець.

Третім фактором має стати запровадження в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення.

Всі ці фактори, за словами Пекара, створять передумови для стрімкого зростання української економіки.


                         



Коментарі