Економіка України
Подобається

Новий тариф на газ в Україні: Кабмін висунув свою пропозицію

26/05/2018
Новий тариф на газ в Україні: Кабмін висунув свою пропозицію

Кабінет міністрів України до 1 червня ухвалить рішення про подальшу ціну на газ для населення.

З такою заявою виступив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, зазначивши при цьому, що Міненерговугілля підготувало проект постанови, яка продовжує спецобязательства Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з продажу газу населенню ще на два місяці.

Популярне: “В очікуванні дива”: стало відомо, коли піднімуть мінімалку в Україні

"До 1 червня приймемо рішення, але остаточне рішення буде залежати від багатьох факторів", – зазначив міністр.

Нагадаємо, в Україні 1 червня добігає кінця термін дії постанови, яке регулює вартість блакитного палива для населення. Якщо уряд до цього моменту не прийме рішення, як перерахувати тариф, вартість газу може різко підскочити. Так, Кабінет міністрів спеціальною постановою регулює тариф виключно для населення. Комерційні споживачі купують газ за ринковими цінами. Згідно з останніми розцінками "Нафтогазу" – це 10,041 грн за кубометр блакитного палива.

У червні ціни на газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання виростуть на 8,5-8,9%, в порівнянні з травневими цінами. Для споживачів, які закуповують газ по передоплаті в обсязі понад 50 тисяч кубометрів на місяць за умови відсутності боргів перед компанією, ціна виросте до 9 952,8 грн за 1 тис. Кубометрів з ПДВ, або на 810 грн, в порівнянні з травнем.


                         



Коментарі