Головні Новини
Подобається

“Кожен 5-6-й одержувач субсидії втратить її”: дізнайтесь причину

09/05/2018
“Кожен 5-6-й одержувач субсидії втратить її”: дізнайтесь причину

Кожен 5-6-й одержувач субсидії втратить державну допомогу. Це стосується сімей, які мають більше одного житла, власників автомобілів і людей, які працюють нелегально.

Такі зміни в програму субсидій прийняв Кабмін, вони вступили в силу 1 травня.

Ці заходи вводяться для того, щоб держдопомогу не отримували ті, хто може заплатити за комуналку. Наприклад, українці, які оформляють субсидію на квартиру і здають її в оренду. Тепер доходи від оренди потрібно декларувати.

Якщо у сім’ї є автомобіль молодше п’яти років, то субсидію скасують. Її заберуть також, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а дома – 200 кв. м.

Популярне:В Україні заборонили ряд популярних медичних препаратів

Субсидію можуть втратити і ті, хто працює неофіційно, а також заробітчани. Раніше вони вказувалися в декларація як непрацюючі і з “нульовим” доходом. Тепер, якщо людина не стоїть на обліку в центрі зайнятості і офіційно не працевлаштована, то орган соцзахисту автоматом порахує їй дохід в три прожиткові мінімуми – 5286 грн.

За підрахунками Кабміну, зміни не торкнуться більшість субсідіантів. 80-85% одержувачів субсидії держдопомогу буде призначатися автоматично. Тим, хто потрапляє під нові обмеження, потрібно піти в органи соцзахисту за переоформленням субсидії.


                         



Коментарі