Головні Новини
Подобається

Ціни на популярні продукти радують українців

20/04/2018
Ціни на популярні продукти радують українців

Станом на 20 квітня 2018 року, картоплю урожаю 2017 року на оптових майданчиках країни пропонують за 3,8-4,5 грн/кг, на великий опт продавці погоджуються знизити ціну ще на 5-7%

Тобто українська картопля за рік стала дешевше на 30%.

На найбільшому в Західному регіоні оптовому ринку “Шувар” у р. Львів картопля сьогодні пропонується по 3,8-4,3 грн/кг Майже на такому ж рівні встановили ціни на картоплю продавці ринку “Столичний” у Києві – 4-4,5 грн/кг.

За весь період зберігання українська картопля стала дорожче всього на 5-7%, що фактично означає збитки для перекупників, які скуповували картоплю у вересні 2017 року з метою перепродажу навесні 2018 року. Більшість з цих бізнесменів планували почати продажі зі сховищ саме в квітні, орієнтуючись на сценарій минулого сезону, тоді саме у квітні ціна на картоплю швидко почала зростати і до кінця квітня досягла 6 грн/кг. Але в цьому сезоні ціни трималися на стабільно низькому рівні, навіть незважаючи на чергове скорочення виробничих площ в комерційному секторі.

Як з’ясувалося, зменшення плантацій було повністю компенсовано більшою врожайністю, до того ж, населення на своїх ділянках вирощували майже стільки ж картоплі, скільки і в минулому році.

Українські фермери змушені і далі знижувати відпускні ціни на білокачанну капусту, незважаючи на сезонне скорочення запасів. Про це свідчать дані “АПК-Інформ: овочі і фрукти”.

За інформацією проекту, тільки з початку поточного тижня ця продукція подешевшала в середньому на 10%, і вже сьогодні господарства готові вести відвантаження 4-5,5 грн/кг в залежності від якості та регіону. Поступатися в ціні виробників змушує вельми низький попит з боку практично всіх категорій покупців. Крім того, на цінах негативно позначається стрімке погіршення якості продукції, особливо в необладнаних сховищах.

Популярне:Доплати у розмірі 1500 тис. грн.: Гройсман повідомив кому до 1 травня перерахують пенсії

В результаті на сьогоднішній день білокачанна капуста в Україні вже коштує в середньому на 27% дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період.

Нагадаємо, Україна чекає подорожчання хлібобулочних виробів. Про це заявив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Зростання цін очікується протягом найближчих двох років.


                         



Коментарі