Головні Новини
Подобається

Що буде, якщо ви не оберете собі лікаря: Гройсман дав пояснення

09/04/2018
Що буде, якщо ви не оберете собі лікаря: Гройсман дав пояснення

Суть контракту в тому, що держава заплатить лікарю за лікування конкретної людини. Кампанія, яка почалася 1 квітня, не закінчиться 1 травня.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п’ятницю, 6 квітня, заявив: 

«Вітчизняна система охорони здоров’я була доведена до ручки, тому сьогодні необхідно щось змінювати. Я підкреслюю, що кампанія по обранню лікаря розпочалася 1 квітня. Це не означає, що вона повинна закінчитися 1 травня. Вона не закінчується. Якщо людина не обрала собі лікаря, то буде отримувати медичні послуги там, де сьогодні і отримує. Не потрібно нікому стояти ні в яких чергах. Не потрібно нікому спеціально кудись їхати. Якщо буде така можливість, люди укладуть собі контракт і на цьому поставлять крапку».

Гройсман додав: «Є два вибори. Перший – залишити все як є, але вже так було до нас. Інший вибір, який я сповідую, – давайте спробуємо об’єднатися і щось зробимо в цьому питанні. Скільки можна виступати з трибуни і говорити, що людям погано живеться. Давайте нарешті зробимо щось, щоб людям жилося краще. Немає простих рішень з таких складних питань». 

Популярне:Супрун розповіла, як зміниться прийом у гінеколога. Усе,що варто знати!

Також, за інформацією прем’єра, суть контракту в тому, що держава заплатить лікарю за лікування конкретної людини.

При цьому, відповідаючи на питання нардепа Сергія Шахова, коли буде призначено міністра охорони здоров’я, чиї діти будуть жити в Україні, Гройсман заявив: «Уляна Супрун може собі дозволити жити в будь-якій країні світу. У неї достатньо ресурсів. Але вона приїхала, щоб допомагати пораненим на Майдані». 


                         



Коментарі