Головні Новини
Подобається

Залізничні квитки подорожчали: чому і на скільки

01/04/2018
Залізничні квитки подорожчали: чому і на скільки

З 1 квітня підвищено тариф на перевезення пасажирів у внутрішньому залізничному сполученні на 1 процентний пункт.

Популярне: Від сьогодні вступають в дію нові правила виїзду дітей за кордон. Дізнайтесь першими


Підвищення пов’язане із застосуванням коефіцієнтів індексації тарифів в залежності від календарних періодів. Відповідні коефіцієнти були зафіксовані наказом Міністерства інфраструктури від 19.03.2012 та змінами в тарифах, внесеними наказом МІУ від 21.07.2014.

Так, з 1 по 27 квітня застосовується коефіцієнт 1,02 (у березні застосовувався коефіцієнт 1,01), а в період травневих свят – з 28 квітня по 8 травня – коефіцієнт 1,03. А 9 травня (тільки в цей день) квиток можна буде купити зі знижкою 20%. Дешевше придбати залізничний проїзний документ можна тільки 31 грудня, коли застосовується коефіцієнт 0,7.

В цілому, вартість коливається в залежності від сезону: чим більший попит на перевезення, тим вища ціна. Літні перевезення одні з найдорожчих для пасажирів, дорожчі – лише в період з 25 по 30 грудня, коли діє коефіцієнт 1,1. – 7dniv.info

Водночас глава правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов повідомив”Громадському”, що вартість квитків з квітня 2018 року може зрости на 12%. На стільки ж вартість квитків має зрости в жовтні. Отримані кошти планують спрямувати на розвиток пасажирської інфраструктури.

“Ми звернулися до Міністерства інфраструктури, як до регулятора пасажирських тарифів на залізниці, щодо необхідність підвищення цін із цього року у два етапи – у квітні на 12%, і восени, найімовірніше, в жовтні – ще на 12%”, – сказав Кравцов.

 


                         



Коментарі