Головні Новини
Подобається

Перерахунок субсидій: як і коли відбуватиметься

30/03/2018
Перерахунок субсидій: як і коли відбуватиметься

У постанові Кабінету Міністрів України №848 від 21 жовтня 1995 значиться, що субсидія розраховується на опалювальний і неопалювальний періоди.

Популярне: Президент підписав “газовий” закон: що потрібно знати кожному українцю

Як повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики України, автоматичний перерахунок субсидій на підставі доходів українців в поточному році буде проводитися в травні і жовтні.

Перерахунок державної допомоги на оплату комунальних квитанцій на підставі доходу субсідіанта можливий при індивідуальному запиті споживача. «Наприклад, якщо людина стала пенсіонером або перестала працювати і отримує один дохід пенсію – то вона має право звернутися із заявою на перерахунок субсидії, з огляду на її актуальні доходи», – розповіли в Мінсоцполітики. У квітні 2018 року проводитиметься перерахунок субсидії на підставі фактичного завершення опалювального сезону.

У травні 2018 року за автоматичному перерахунку субсидій будуть враховуватися доходи українців за III і IV квартали 2017 року. Правила нарахування компенсацій на неопалювальний сезон поточного року не змінилися.

Скільки сімей отримували субсидії в лютому 2018 року
У Державній службі статистики України повідомили, що в лютому поточного року державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг отримували 6440,5 тис. Сімей. Це 43% від загальної кількості домогосподарств України. «Середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство в лютому 2018 року зменшився в порівнянні з відповідним періодом 2017 року на 36,0% і склав 1005,2 грн», – повідомили в Держстаті.


                         



Коментарі