Головні Новини
Подобається

Тепер боржникам аліментів за кордон зась: які ще заборони отримали порушники закону

24/03/2018
Тепер боржникам аліментів за кордон зась: які ще заборони отримали порушники закону

 Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

Популярне: “Без нього не випустять”: Уже з 1 квітня нові правила виїзду за кордон. Що варто знати

"Зараз майже 100 тисяч боржників мають заборону на виїзд за кордон, заборону на кермування транспортними засобами – близько 90 тисяч, заборону на користування зброєю та на полювання – понад 80 тисяч. Так само ми ввели суспільно корисні роботи. Це для тих, хто, умовно кажучи, не має нічого офіційного і легальних доходів.

І вже, до речі, в Києві вчора вперше Солом’янський суд виніс рішення та направив такого горе-батька на 150 годин суспільно-корисних робіт, а по всій Україні ми склали вже понад 8 тисяч протоколів. Уже там перших декількасот таких боржників будуть, я думаю, прибирати вулиці і робити якусь іншу корисну роботу для громад, а гроші від їхньої роботи переводитимуть на рахунок дитини".

Петренко також оприлюднив статистичні дані. За інформацією Мін'юсту, кожне четверте рішення суду в Україні стосується саме стягнення аліментів. А ще, за словами Петренка, дуже багато батьків, не вірячи, що можна стягнути аліменти – не пішли до суду і самостійно утримують дитину, не розраховуючи на безвідповідального батька чи маму, які ухиляються від виконання своїх обов'язків.

Петренко також сказав: "Приблизними підрахунками, три мільйони дітей живуть у неповних сім'ях і мають право або отримають аліменти. Це величезна кількість маленьких українців, які себе не можуть захистити".

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року Верховна Рада дозволила забороняти злісних неплатників аліментів виїжджати за кордон, водити автомобіль і полювати.


                         



Коментарі