Головні Новини
Подобається

В Україні перейменували низку населених пунктів

18/03/2018
В Україні перейменували низку населених пунктів

Народні обранці підтримали постанови про перейменування населених пунктів у Сумській, Львівській, Житомирській, Полтавській, Черкаській областях, а також на Закарпатті та Івано-Франківщині.

Зокрема, село Черепівка Недригайлівського району Сумської області перейменовано на село Мала Черепівка. Також на Львівщині село Сірники Перемишлянського району стало селом Серники.

На Житомирщині село Дібрівка тепер називатимуть село Дубрівка, а на Полтавщині село Падалки стало селом Біологічне.

Окрім цього, відповідною постановою перейменовано село Велятин Хустського району Закарпатської області на село Велятино, а село Глибока, що на Івано-Франківщині, на село Глибоке.

Також черкаське село Чубівка віднині називатиметься село Ленське.

Як раніше писали, у рамках декомунізації місто Дніпропетровськ було переіменовано на Дніпро ще 2016 року. Однак, область залишилася Дніпропетровською. Причиною цього стала складність процедури зміни Конституції України, де закріплено адміністративно-територіальний поділ держави. При цьому питання залишається на порядку денному. Нещодавно на сайті президента було зареєстровано петицію про перейменування регіону на Січеславську область. 

Популярне:ВАЖЛИВО! У платіжках за газ на українців чекає нововведення

Нагадаємо, що КМДА повідомила про нові назви вулиць, парків, скверів, мостів у столиці. Рішення переіменувати київські топоніми прийняла Київрада з питань культури, туризму та інформаційної політики. 


                         



Коментарі