Головні Новини
Подобається

Скасування третьої групи єдиного податку: що треба знати

09/03/2018
Скасування третьої групи єдиного податку: що треба знати

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №8089, яким пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, повідомляється на сайті парламенту.

Популярне: «Збільшення ролі стажу»: детально про зміни у перерахунку пенсій

Законопроект передбачає скасування третьої групи єдиного податку, а також внесення змін до умов другої групи. Крім того, проект закону пропонує реформувати спрощену систему оподаткування підприємців.

Автори законопроекту – депутати від Блоку Петра Порошенко Андрій Шинькович і Геннадій Чекіта. На їхню думку, третя і друга групи дозволяють роботодавцям економити на податках із зарплати. Нардепи вважають, що зміни допоможуть вивести українську економіку з тіні.

У пояснювальній записці говориться, що друга група повинна бути заборонена для компаній, які торгують складною електронікою, ліками, ювелірними виробами, товарами високого цінового сегмента і т.д. Третю групу пропонують повністю скасувати.

Ще однією зміною може стати зниження основної ставки ПДВ з 20% до 16%.

Зараз в Україні діє спрощена система оподаткування для малих підприємців: вона передбачає більш просте ведення бухгалтерського обліку та податкової звітності. Для застосування спрощеної системи оподаткування передбачені чотири групи: перші три доступні для фізичних осіб-підприємців, а четверта – тільки для сільгоспкомпаній.


                         



Коментарі