Головні Новини
Подобається

“Це дуже мало”: дізнайтесь що буде з пенсіями

03/03/2018
“Це дуже мало”: дізнайтесь що буде з пенсіями

Пенсії в Україні: коли уряд повинен підвищити виплати

Уряд повинен виконати власні нормативні документи і провести перерахунок пенсій колишніх військовослужбовців.

Про це лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко заявив за підсумками круглого столу, в якому взяли участь представники громадських організацій військових пенсіонерів і пенсіонерів органів внутрішніх справ.

Він підкреслив, що Кабмін повинен виконати власні нормативні документи і провести перерахунок пенсій колишніх військовослужбовців
 


"Кінцева мета нашої співпраці з військовими пенсіонерами – це те, щоб люди отримали пенсію, яка їм належить за законом. Уряд, злякавшись масових протестів, пішло на деякі поступки, але ми вважаємо, що в державі все потрібно робити по закону. Є закон про пенсійне забезпечення військовослужбовців, є постанова Кабінету міністрів, і уряд повинен виконати свої ж нормативні документи. Тоді це буде правильно і справедливо, а люди будуть відчувати, що держава піклується про них ", – зазначив парламентарій .

Популярне:“І що тепер буде?”: Газпром терміново розриває контракти з Україною

"Анонсоване урядом підвищення пенсій на 1,5 тис. нрн. – це дуже мало і не відповідає тому, що має бути по закону. Індексація пенсій військових пенсіонерів не проводилася з 2012 року. Вони найбільше постраждали від заморожування пенсій. А коли пропонують відокремити частина правоохоронців і частина військових і для одних зробити пенсії більше, а для інших – менше, то це несправедливо і викликає обурення людей в погонах. Правда на їхньому боці", – підкреслив Юрій Бойко.

Політик також наголосив на необхідності розгляду проекту Постанови №7492, яке зобов'язує уряд провести перерахунок пенсій.
 


                         



Коментарі