Головні Новини
Подобається

“Ще один вихідний”: дізнайтесь скільки будуть відпочивати українці у березні

25/02/2018
“Ще один вихідний”: дізнайтесь скільки будуть відпочивати українці у березні

Українці у березні можуть влаштувати собі невеличку відпуску через вихідні, пов’язані з 8 березня

Так як Міжнародний жіночий день, який відзначають 8 березня, випадає на четвер, вихідним буде і п’ятниця, 9 березня.

Варто нагадати про нововведення від Кабінету міністрів щодо перенесення 5 робочих днів, наближених до свят, для раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкувань. Таким чином, у березні переноситься один робочий день із п’ятниці 9 березня на суботу, 3 березня.

Популярне:“Комусь гроші, а комусь проблеми”: як поляки заробляють на українцях

Тож, згідно з календарем вихідних, українців у березні очікують чотириденні канікули – з 8 березня (Міжнародний жіночий день) до 11 березня включно. Загалом, у березні українці відпочиватимуть 10 днів.

Як повідомляли раніше, в цьому році в Україні буде 11 вихідних, пов’язаних з державними або релігійними святами.

Також вихідним буде Великдень, який цьогоріч випадає на 8 квітня, День праці 1 травня і 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 20 травня українці святкуватимуть Трійцю.

З державних свят в Україні будуть святкуватися День Конституції (28 червня), День Незалежності України (24 серпня) і День захисника України (14 жовтня). 

Крім того, Кабінет Міністрів України передбачив перенесення вихідних днів. Зокрема, робочий день у п'ятницю, 9 березня переноситься на суботу 3 березня, неділя 30 квітня – на суботу 5 травня, вівторок 29 червня – на суботу 23 червня, неділя 24 грудня – на суботу 22 грудня і понеділок, 31 грудня на суботу 29 грудня.

Таким чином вихідними будуть 8-11 березня, 28 квітня – 1 травня, 28 червня – 1 липня, 22-25 грудня і 29 грудня – 1 січня 2019 року.


                         



Коментарі