Головні Новини
Подобається

Звернення до лікаря по-новому: У МОЗ дали українцям роз’яснення

24/02/2018
Звернення до лікаря по-новому: У МОЗ дали українцям роз’яснення

З 1 квітня в Україні відвідувачам поліклінік будуть пропонувати підписувати контракт з сімейним лікарем. Сімейного лікаря можна буде згодом багаторазово міняти, але українцям невигідно зловживати цим правом.

Про це розповів член Громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я України Євген Гончар.

"У поліклініці, яку ви відвідуєте, вам запропонують меморандум – контракт з сімейним лікарем або педіатром. Не можна людей обмежувати в їх праві обирати лікаря, навіть якщо хтось буде цим зловживати. Кількість не регулюватиметься, можна хоч щодня міняти. Інше питання – який у цьому сенс", – зазначив він.

Як зазначив Гончар, цінність сімейного лікаря в тому, "що він вас лікує все життя, і знає хвороби вашої родини і ваші значно краще, ніж інші лікарі".

"Тому якщо щодня міняти лікаря, це ускладнить і роботу сімейних лікарів, і ваші перспективи на одужання. Раджу не зловживати і обрати за 1-2 рази сімейного лікаря, який вам підійде, до якого буде довіра, і який буде компетентно надавати допомогу" , – заявив представник Міністерства охорони здоров'я.

Також Гончар зазначив, що міграції пацієнтів суттєво не позначаться на зарплатах медиків.

"Зарплата лікаря формується не з одного пацієнта, а до двох тисяч. Це в принципі нормально, що частина пацієнтів буде мігрувати, але я не думаю, що це серйозно вплине на зарплати", – заявив він.

Популярне:Різке підвищення пенсій: кому і на скільки

Як повідомляли раніше, вже з 2019 року в Україні повинні затвердити тарифи на всі медичні послуги.


                         



Коментарі