Головні Новини
Подобається

“Україна не повертатиме ЄС гроші за…”: віце-прем’єр-міністр розповіла деталі

23/02/2018
“Україна не повертатиме ЄС гроші за…”: віце-прем’єр-міністр розповіла деталі

Україна не повертатиме Євросоюзу €8 млн, які не були використані для реалізації шести проектів з модернізації контрольно-пропускних пунктів на кордоні.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цінцадзе, пише Інтерфакс-Україна.

Це сталося через те, що Україна не змогла і на рівні Державної фіскальної служби, і на рівні місцевих органів влади виконати свої зобов’язання за цим проектам. Україна не повинна повертати €8 млн, – зазначила вона.

Вона підкреслила, що ЄС зможе недодати цю суму в майбутніх програмах для України.

Підозрюю, що саме таким чином і будуть розгортатися події за коштами, які не ефективно використані в Україні, – зазначила Клімпуш-Цінцадзе.

Вона додала, що практично всі проекти по КПП були розпочаті у 2012-2013 роках і тягнуться ще з попередньої програми фінансування ЄС.

 Вже відразу на тих етапах було здійснено багато зловживань…Нам не вдалося домовитися про те, щоб ці проекти були продовжені. Разом з тим, ми можемо вести розмову з ЄС про початок нової програми прикордонного співробітництва через збільшення українського експорту в ЄС, через те, що транзит збільшується, – додала Клімпуш-Цінцадзе.

Популярне:З 1 березня! Дізнайтесь кому з українців пощастить отримати збільшену соціальну допомогу

Раніше писали, що міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив інформацію про припинення фінансування Євросоюзом модернізації КПП на кордоні з Україною.


                         



Коментарі