Головні Новини
Подобається

Монетизація субсидій: скільки можна отримати “на руки”

17/02/2018
Монетизація субсидій: скільки  можна отримати “на руки”

В цьому році, як заявляють в Кабміні, в Україні можуть запровадити монетизацію субсидій. В результаті тільки на опалення за сезон субсідіант може заробити до 10 тис. Грн.

Популярне: Без “газових накруток”: тепер за додаткові платежі для населення штрафуватимуть

Для прикладу: в квартирі площею 70 кв. м субсидія покриває 3 Гкал тепла. Якщо утеплити будинок, то на таку ж квартиру можна витрачати 1,5 Гкал. Якщо субсидію отримує пенсіонер, то сума обов'язкового платежу може коливатися в межах 100 грн. При таких умовах тільки на опаленні в утепленому будинку можна економити на субсидії близько 2 тис. Грн щомісяця.

Правда, утеплених будинків в Україні небагато. За оцінками Міністерства регіонального розвитку, майже 90% житлового фонду необхідно модернізувати.

У Меморандумі з МВФ Україна взяла на себе зобов'язання запровадити монетизацію субсидій на рівні компаній з вересня цього року. Такий крок, йдеться в документі, дозволить приватним газовим трейдерам конкурувати з «Нафтогазом України». На даний момент, наприклад, постачальники гарячої води не можуть закуповувати блакитне паливо ні у кого, крім «Нафтогазу».


                         



Коментарі