Економіка України
Подобається

“Зростають зарплати і збільшується…”: Рева пояснив, чому в Україні зменшується кількість отримувачів субсидій

15/02/2018
“Зростають зарплати і збільшується…”: Рева пояснив, чому в Україні зменшується кількість отримувачів субсидій

Міністр соціальної політики запевнив, що уряд не ставить задачу штучно скоротити кількість субсидіантів.

За підрахунками міністра, станом на 1 січня 2018 року субсидії отримували 6,7 млн ​​домогосподарств в Україні, тоді як роком раніше цей показник становив 6,5 млн домогосподарств. Таким чином, протягом року кількість одержувачів субсидій зросла на 200 тис. домогосподарств.

За словами Реви, незважаючи на зростання кількості одержувачів, середній розмір субсидії знизився на 23-24%.

“Це пов’язано з тим, що в 2017 році не враховувався збільшення пенсій, але враховувалося збільшення заробітної плати. Субсидіантів стало більше, тому що почали звертатися ті люди, які не зверталися раніше”, – зазначив Рева.

Міністр підкреслив, що число одержувачів субсидій має скорочуватися природним шляхом. Він запевнив, що Кабінет міністрів не ставить собі за мету зменшити цей показник штучно.

Популярне:“Зарплата буде не менше…”: Гройсман зробив нову заяву про виплати

“Зростають зарплати і пенсії, збільшується можливість населення платити за комунальні послуги і таким чином зменшується кількість субсидіантів“, – резюмував Рева.

Нагадаємо, що заборгованість українців за комунальні послуги в грудні 2017 року збільшилася на 5,9% в порівнянні з листопадом і склала вже 28,7 млрд грн. В цілому за минулий рік населення заплатило за комуналку 75,8 млрд грн. Це склало 88,1% нарахованої суми.


                         



Коментарі