Економіка України
Подобається

Теплі кредити” для..”: хто з українців зможе скористатись програмою

12/02/2018
Теплі кредити” для..”: хто з українців зможе скористатись програмою

Українці зможуть скористатися державною програмою «теплих кредитів» тільки в рамках ОСББ.

Для жителів самостійних квартир у багатоповерхових будинках програма тепер недоступна.

За словами члена колегії Держагентства з енергозбереження Марії Яковлевої, задумка в тому, щоб окремі квартири не кредитувалися заради точкового утеплення. Тільки у такому випадку можна досягти ефективності, оскільки точкове утеплення не дозволяє досягти ефекту, який очікує споживач.

При цьому Яковлєва відзначила, що у поточному році запрацює Фонд енергоефективності, який запропонує жителям країни більше енергозберігаючих програм. Ці програми отримають в 10 разів більше фінансування, ніж у програмі “теплих кредитів”.

Програма “теплих кредитів” була запущена в жовтні 2014 року. Держава обіцяла компенсувати громадянам 35-70 відсотків витрачених на утеплення коштів.

Раніше ми повідомляли, що український уряд змінив порядок розрахунку субсидії на тепло. Тепер вони будуть нараховуватися, відштовхуючись від поквартальних даних про доходи громадян.

Популярне:“Неприйнятні умови для окремої категорії громадян”: нове вирішення проблеми євроблях

Також відомо, що для перерахунку субсидій на новий опалювальний сезон не потрібно оформляти нові звернення або подавати нові документи. Субсидії переоформлять автоматично для 7,5 мільйона сімей.


                         



Коментарі