Головні Новини
Подобається

“Неприйнятні умови для окремої категорії громадян”: нове вирішення проблеми євроблях

12/02/2018
“Неприйнятні умови для окремої категорії громадян”: нове вирішення проблеми євроблях

Українським власникам автомобілів на єврономерах готові запропонувати “молдавський сценарій” вирішення їх проблеми з легалізацією машин

Про це заявила глава комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики, нардеп від БПП Ніна Южаніна.

Вона зазначила, що ще в кінці минулого року попросила активістів ознайомитися з текстом закону, який прийняли в Молдові для легалізації автомобілів на єврономерах.

“Проблема є. З одного боку, кількість автомобілів на єврономерах збільшується, з іншого боку – кількість людей, для яких неприйнятні ліберальні умови для окремої категорії громадян, теж збільшується”, – заявила Южаніна.

Вона вважає, що для вирішення цієї проблеми потрібно використовувати комплексний підхід. Це означає, що для надання будь-яких пільг доведеться переписувати правила розмитнення.

Примітно, що раніше Южаніна сама виступала за те, щоб власники “євроблях” заплатили справедливу ціну. Пізніше вона пом’якшила свою риторику і пообіцяла вивчити ряд питань щодо стандартів поставки автомобілів на облік.

Зокрема, вона нагадала, що в Україні слід розібратися з екологічними стандартами.

“Дійсно, екологічний стандарт діє для випуску нових автомобілів. Але потім кожна окрема країна турбується про те, щоб у неї були виключно екологічні автомобілі”, – зазначила нардеп.

Южаніна порахувала, що для легалізації автомобілів на єврономерах потрібно вирішити не менше 5-6 питань. Для цього необхідна згода контролюючих органів, законодавчої і виконавчої влади.

Про конкретні терміни вирішення з приводу легалізації “евроблях” Южаніна говорити не стала.

Популярне:Вихідні перенесли: Дізнайтесь скільки українці відпочиватимуть у березні

Нагадаємо, що водіїв з єврономерами очікують нові проблеми. Наприклад, в Одеській області співробітники місцевої поліції і митниця проводять спецотработку автомобілів з Єврономер, а також інших транспортних засобів.


                         



Коментарі