Головні Новини
Подобається

Що буде з цінами на житло – прогноз експерта

12/02/2018
Що буде з цінами на житло – прогноз експерта

  У зв'язку зі зміцненням економіки, житло в Україні продовжить дорожчати. Про це повідомив експерт з нерухомості Максим Бабуряк.

Популярне: Дізнайтесь, які прилади найбільше “пожирають” електроенергію

ТЕМП. За словами експерта, ціни на житло прямо залежать від стабілізації економіки в країні. У минулому році, у порівнянні з 2016-м, вартість квартир в середньому збільшилася на 10%. До кінця поточного року, в разі економічної стабільності в Україні, ціни можуть піднятися на 15% і вище.

ЩО СКІЛЬКИ КОШТУЄ. За даними Держслужби статистики, на вторинному ринку в 2017 році подорожчання склало 10% для «одиничок», і 5% – для двокімнатних квартир. На первинному ж ринку ціни для тих і інших однаково зросли на 5%. В Мінрегіонбуді, де йде регулярний підрахунок мінімальної вартості житла, повідомили, що зараз ціна становить понад 12,5 тисячі за квадратний метр.

ВАЖЛИВО, що на первинному ринку вартість куди вище – від 14,5 тисячі за один «квадрат». Причина в тому, що в ціну, розраховану Міністерством, не входять підготовчі роботи, внески до місцевого бюджету, зарплати персоналу і витрати на рекламу.


                         



Коментарі