Економіка України
Подобається

Китай хоче інвестувати в Україну мільярди доларів

11/02/2018
Китай хоче інвестувати в Україну мільярди доларів

Китай має намір інвестувати мільярди доларів в розвиток української інфраструктури

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки та розвитку.

«Китай має намір вкласти в українські інвестиційні проекти сім мільярдів доларів і більше, а обсяг торгівлі Україна-Китай може скласти десять мільярдів доларів США», – йдеться в повідомленні.

Водночас віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів уточнив, чим саме може зайнятися Китай найближчим часом.

«Разом з китайськими партнерами готуємо проекти з розвитку портової інфраструктури України та дорожнього господарства, а саме: будівництва 4-ї гілки метро в Києві, мостових переходів в Кременчуці та Миколаєві. Плануємо підписання нової угоди щодо повітряного сполучення», – підкреслив чиновник.

Нагадаємо, скандал навколо будівництва житлового комплексу біля корпусів КНУ ім. Тараса Шевченка, який останнім часом затих, може знову набрати обертів. Стало відомо, що через будівництво в деяких корпусах університету виникли тріщини. Зокрема, постраждали будівлі географічного факультету та факультету біології.

Популярне:Спеціалісти скоро стануть непотрібні: дізнайтеся, які професії зникнуть через 10 років

Як писала раніше, 10 лютого в Дніпровському районі Києва на зупинці громадського транспорту біля станції метро “Чернігівська” один з пасажирів зробив зауваження бажаючому пройти в салон без черги. Той у відповідь дістав ніж і вдарив його прямо в серце. Медики констатували смерть потерпілого. Пізніше поліції вдалося затримати злочинця.


                         



Коментарі