Головні Новини
Подобається

“В найближчі роки можемо залишитися без газу”: дізнайтеся причину

10/02/2018
“В найближчі роки можемо залишитися без газу”: дізнайтеся причину

У Росії попередили, що Європа може вже в найближчі 10 років зіткнутися з дефіцитом газу

Російський газовий монополіст “Газпром” лякає європейські країни ростом цін на газ і дефіцитом блакитного палива. Про це заявив заступник голови “Газпрому” Олександр Медведєв.

Він зазначив, що в 2019 році “Газпром” планує почати великі поставки газу в Китай. За словами Медведєва, компанія може задовольнити попит як на європейському, так і на азіатському ринку.

Медведєв попередив країни Євросоюзу, що їм потрібно вже зараз визначитися, у кого вони будуть купувати газ, щоб задовольнити зростаючий попит в умовах зниження видобутку.

“Вони в своїх прогнозах промахнулися дуже сильно, вважаючи, що газу багато не буде потрібно, а необхідний газ можна отримати не з Росії”, – заявив Медведєв.

Він попередив, що серйозні аналітики вже пророкують ситуацію, в якій Євросоюз зіткнеться з браком газу і різким підвищенням його вартості.

Популярне:Експерти попередили про нову економічну кризу: дізнайтеся причини

Нагадаємо, Стокгольм виніс рішення на користь України в газовій суперечці з РФ. В “Нафтогазі” кажуть, що вартість за зміненим контрактом буде істотно нижче ціни старої формули на $ 20-50, але буде змінюватися в залежності від сезону.


                         



Коментарі