Головні Новини
Подобається

Експерти попередили про нову економічну кризу: дізнайтеся причини

10/02/2018
Експерти попередили про нову економічну кризу: дізнайтеся причини

Ситуація на американському фондовому ринку сигналізує про те, що світові загрожує нова фінансова криза

9 лютого, після дводенного відновлення, основний промисловий індекс Dow Jones за одну торгову сесію втратив понад 1000 пунктів. За день індекс Dow Jones просів на 4,15%, а індекс S & P 500 – на 3,75%.

Причиною такого обвалу могло послужити рішення американського Конгресу про підвищення витрат на оборону. Експерти попереджають про чергову хвилю розпродажів. За їх словами, найближчим часом не слід очікувати стабільності від американського ринку.

До цього 5 лютого на американських біржах індекс Dow Jones впав c 25 тыс. до 24 тис. пунктів. Головний індекс фондового ринку США тоді зменшився на 4%, що стало найістотнішим падінням з вересня 2008 року, коли почалася глобальна фінансова криза.

За словами експертів, падіння американського фондового ринку відіб’ється і на акціях європейських компаній. Ознакою зміни фази економічного зростання на фазу падіння є зниження промислових індексів на 10-12%. Фактично в США зараз спостерігається саме така ситуація. Це може привести до того, що вже восени в Штатах почнеться економічна криза, яка охопить і інші країни, включаючи Україну.

Популярне:Відчайдушний крок: iPhone стануть доступні будь-кому, але є нюанс

У цих умовах експерти радять уже зараз запасатися доларами і євро.

“До листопада очікується початок економічної кризи в США. Якщо це дійсно станеться, то досить скоро накриє кризою і всю світову економіку. Й Україну з її гігантськими виплатами зовнішніх боргів в 2019-20 роках. Так що зберігайте кеш і готуйтеся до гіршого», – радить економіст Ерік Найман.

Експерти відзначають, що поки рано говорити про прийдешню фінансову кризу, але останнім часом її загроза здається все більш імовірною.

Нагадаємо, в Національному банку звинуватили українців в падінні гривні і попередили, що буде гірше.


                         



Коментарі