Технології
Подобається

Топ-5 найпопулярніших мобільних телефонів:А ви вже собі придбали новий?

05/02/2018
Топ-5 найпопулярніших мобільних телефонів:А ви вже собі придбали новий?

Компанія IDC опублікувала список з п'яти найбільш вагомих гравців ринку мобільних телефонів, згідно з яким Xiaomi випередила компанію OPPO.

Лідером за світовим постачанням смартфонів в четвертому кварталі 2017 року став компанія Apple. Це відбулося незважаючи на невелике падіння продажів, повідомляється на сайті аналітичної компанії IDC.

"Apple зазнала невеликий спад в порівнянні з попереднім роком. Обсяги поставок iPhone досягли 77,3 млн одиниць, в порівнянні з минулим роком відбулося зниження на 1,3%. Такі обсяги як і раніше є достатніми, щоб підштовхнути її на перше місце на ринку смартфонів, в основному через iPhone 8, 8 Plus і iPhone X", – йдеться в звіті компанії.

На другому місці в квартальному рейтингу – Samsung. У жовтні-грудні південнокорейський гігант випустив 74,1 млн апаратів, скоротивши поставки на 4,4%, а річний результат Samsung склав 317,3 млн пристроїв, що на 1,9% більше, ніж в попередньому році. Третє місце утримує китайський гігант Huawei з 41 мільйоном відвантажених смартфонів. Це майже на 10% менше, ніж за той же період 2017 року.

Компанії Xiaomi фахівці IDC віддають четверту сходинку, стверджуючи, що вона змогла випередити OPPO і Vivo. Xiaomi змогла продемонструвати майже двократне зростання поставок (+ 96,9%), відвантаживши 28,1 млн смартфонів і зайнявши 7% світового ринку.

Популярне:Обережно! ДСНС попереджає про значну лавинну небезпеку

"Xiaomi вдалося подвоїти свою частку в усьому світі з 3,3 відсотка до 7 відсотків під час святкового кварталу минулого року, оскільки бренд продовжував розширювати свою роздрібну присутність, додаючи партнерів, запускаючи нові магазини Mi і співпрацюючи з великими роздрібними магазинами в Індії", – відзначається в звіті IDC.

Раніше НВ повідомляло, що в 2017 році в Китаї скоротилися як виробництво мобільних телефонів, так і число випущених на ринок нових моделей. У минулому році виробники мобільних телефонів поставили на китайський ринок 491 млн пристроїв і випустили тільки 1054 нові моделі мобільних телефонів. Ці два показники знизилися відповідно на 12,3 і 27,1 відсотків у порівнянні з попереднім роком.


                         



Коментарі