Головні Новини
Подобається

Стало відомо, хто стане новим главою НБУ

05/02/2018
Стало відомо, хто стане новим главою НБУ

Засідання комітету Ради з фінансової політики і банківської діяльності пройшло в закритому режимі

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував парламенту звільнити главу Національного банку (НБУ) Валерія Гонтареву і призначити на її посаду чинного виконувача обов'язків голови Нацбанку Якова Смолія. Про це журналістам повідомив перший заступник голови комітету Михайло Довбенко.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комітету, яке відбулося в закритому режимі. "Підтримали проект постанови, внесений президентом, про позитивному голосуванні за Якова Смолія в сесійній залі", – повідомив Довбенко.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що звільнення Валерії Гонтаревої з поста глави Національного банку України і призначення її наступника планується протягом лютого.

Популярное:Зима повертається: дізнайтеся, який “сюрприз” готує погода українцям

"Уже є подання і воно внесено, але необхідне рішення комітету. Я планую, щоб кандидатура, яка пропонується на керівника Національного банку, змогла зустрітися з усіма фракціями парламенту, провести бесіду з усіма фракціями парламенту. І я передбачаю, що рішення комітету може бути на цього тижня. Але саме саме внесення питання до порядку денного вже буде залежати від того, і коли буде комітет і коли буде співбесіда з усіма фракціями парламенту ", – зазначив Парубій.

Раніше ЗМІ повідомляли, що призначення глави НБУ відкладається до кінця лютого.


                         



Коментарі