Головні Новини
Подобається

Невчасно оплатив комуналку – матимеш штраф: що потрібно знати про нововведення

04/02/2018
Невчасно оплатив комуналку – матимеш штраф: що потрібно знати про нововведення

Нововведення, яке закріплене на законодавчому рівні, почне працювати вже з наступного – 2019 року. У такий спосіб народні обранці сподіваються дисциплінувати українців і стимулювати їх вчасно платити за спожиті комунальні послуги.

Популярне: Монетизація субсидій: коли почнеться і що треба знати

Затримка оплати комунальних послуг кожного дня обходитиметься додатково в 0,01% від суми боргу. Автори закону переконують, що без подібного стимулювання ніяк не обійтись, адже впродовж минулого року українці заборгували за комунальні послуги рекордну суму – 28,4 мільярди гривень, хоча ще в 2016 році ця цифра була – 16,9 мільярди гривень.

Окрім штрафів, постачальники матимуть право відключати боржників від комунальних послуг без їх присутності. Єдиною вимогою нового закону є завчасне, за 30 днів, попередження боржника про відключення від надання послуг, якщо той не погасить заборгованість.

Завчасно мають попередити і балансоутримувача будинку, представник якого, на відміну від боржника, повинен бути присутній під час відключення. Але якщо це «запрошення» буде проігнороване балансоутримувачем, то постачальник має право відключити послугу і без нього.


                         



Коментарі