Економіка України
Подобається

Ціни на газ: чого очікувати цього року?

30/01/2018
Ціни на газ: чого очікувати цього року?

Прем’єр Володимир Гройсман неодноразово за останній час пообіцяв, що українцям не потрібно очікувати підвищення цін на газ.

Популярне: “Виплати пенсій і соцвиплат на…”: Рева зробив нову заяву

При цьому глава уряду обіцяє, що нова формула ціноутворення врахує соціальну складову.

Трохи раніше, Гройсман на урядовому засіданні прямо запитав голову Міненерго Ігоря Насалика, чи планує він підвищення цін, як про це повідомляють ЗМІ, на що отримав відповідь – “абсолютна дурниця”.

Але нещодавно у Давосі президент Порошенко заявив агентству Bloomberg: “уряд готовий врегулювати ціни на газ”. Слід також враховувати, що серед ключових вимог МВФ, які Україна повинна неодмінно виконати для отримання чергового траншу, є підвищення цін на газ, а крім цього, створення Антикорупційного суду і призначення керівника НБУ.

В інтерв’ю Порошенко висловив надію, що у квітні в Україну прибуде місія Фонду, а далі буде отримано транш. І в, здавалося б, взаємовиключних заявах немає насправді ніяких суперечностей. У квітні підійде до кінця нинішній опалювальний сезон. А значить, буде виконано обіцянку прем’єра не піднімати ціну на газ.

Ну, а для того, щоб виконати зобов’язання перед МВФ, ціну газу буде “врегульовано”, що знайде свої наслідки, але в майбутньому.
 


                         



Коментарі