Економіка України
Подобається

Ціни на газ і теплову енергію підвищаться – експерт

26/01/2018
Ціни на газ і теплову енергію підвищаться – експерт

У 2018 року тарифи на комунальні послуги в Україні знову виростуть, як і ціни на бензин, — розповів в інтерв’ю газеті «Сегодня» заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб.

Популярне: Погода готує новий “сюрприз”: синоптики попередили про 20-градусні морози

«Останні сигнали говорять про те, що ціни на газ і теплову енергію в цьому році все-таки будуть підвищені. Ми це прогнозуємо, оскільки така умова програми МВФ. Поки ми очікуємо, що вони підвищаться на стільки, на скільки їх повинні були підняти торік, але не підняли. Йшлося про 15-20%. Хоча цифра може і змінитися», — підкреслив він.

При цьому Сологуб підкреслив, що в 2018 році зростання цін на бензин теж продовжиться. «В минулому році паливо дорожчало особливо активно в другій половині року. Це було пов’язано і з підвищенням світових цін, і з тим, що у нас у вартість пального відразу закладається курс долара. Причому, що цікаво, мої колеги, які робили аналіз по паливу , звернули увагу, що, коли зростає світова ціна на нафту або долар до гривні, це практично моментально відбивається на внутрішніх цінах на бензин. Плюс ринок палива тісно пов’язаний з іншими ринками. В першу чергу з тими, де є транспортна складова. що відбивається на цінах на інші товари», — пояснив заступник голови НБУ.


                         



Коментарі