Головні Новини
Подобається

Чергове подорожчання: скільки тепер коштує “борщовий набір”?

25/01/2018
Чергове подорожчання: скільки тепер коштує “борщовий набір”?

Вартість деяких овочів для «борщового набору» за останній тиждень зросла на 3 гривні.
В Україні різко підскочили ціни на найпопулярніші овочі на так званий «борщовий набір». Їх вартість зросла буквально за останній тиждень.
 

«Буряк, морквина подорожчали. І морквина. – А на скільки!? – На 2-3 гривні, точно. Буряк і морква 5-7 гривень були минулого тижня. А на цій вже 9. Ось така вже різниця. – Чим пояснюють, чому дорожчає? – Без пояснень, нікому нічого не пояснюють ».

Популярне: Проблеми з посилками: у яких областях “Укрпошта” затримає доставку?​
 
Крім того від 50 копійок до 1 гривні виросла вартість картоплі. Капусту і цибулю продають поки за старою ціною. Що ж буде на наступному тижні з «борщового набору», в овочевому кіоску кажуть, поки невідомо. Експерти пояснюють, на такий стрибок цін на овочі вплинули відразу кілька факторів.
 
«Зараз, коли запаси трохи зменшились і певні складові« борщового набору »стали імпортні, деякі овочі ми вже імпортуємо, відповідно пішло і подорожчання. Внаслідок певного дефіциту, а так само те, що ми бачимо зараз в обмінниках, і долар, і євро поповзли вгору трохи, і відповідні овочі для «борщового набору» ми імпортуємо, вони почасти й подорожчали », – уточнює економіст Роман Коваленко.
Стрімко підскочили ціни і на фрукти, особливо на імпортну екзотику. Якщо кілограм бананів до Нового року можна було купити за 30-35 гривень, то зараз за них просять до 45-ти.
За прогнозами експертів, нинішнє зростання цін на овочі не останнє.
 
"Лютий-березень, якихось глобальних потрясінь на валютному ринку, якщо ми прив'язуємося до долара, в плані ціноутворення навряд чи буде. До бюджету закладена ціна 30 гривень за долар, десь на неї і будуть рівнятися. Що ж стосується продуктів харчування і подорожчання на них, ну скажімо так, що до нового врожаю ціни на овочі та «борщового набору» трохи ще поповзуть вгору, але не суттєво », – повідомляє економіст Роман Коваленко.
 
Цінова політика на сезонні овочі, за прогнозами Романа Коваленко, стабілізується після нового врожаю.


                         



Коментарі