Економіка України
Подобається

У НБУ назвали умову: коли гривня перестане “падати”

23/01/2018
У НБУ назвали умову: коли гривня перестане “падати”

Нинішнє падіння курсу національної валюти було викликано сезонними чинниками, перш за все, зниженням ділової активності в аграрному секторі, який забезпечує до 50% надходжень валюти на вітчизняний міжбанк.

У Нацбанку України заявили, що протягом 2018 року ситуація може поліпшитися, і гривня відігра́є зимове падіння. Однак це станеться лише за умови, що на зовнішніх товарних ринках складеться сприятлива для українського експорту (йдеться про продукцію наших аграріїв та металургів. — Ред.) цінова кон’юнктура.

Популярне: З’явилася чітка відповідь: чи позбавлять Україну безвізу

Регулятор запевнив, що у нього “досить ресурсів і для подальшого згладжування надмірних коливань на валютному ринку”.

НБУ нагадав, що на початок січня 2018 року золотовалютні України становили 18,8 млрд дол.

 

Нагадаємо, глава українського уряду Володимир Гройсман вважає, що курс гривні мусить стабілізуватися вже в січні 2018 року. “У січні відбувається стабілізація і це абсолютно очевидно”, — запевнив прем’єр.

Місяць тому міністр фінансів Олександр Данилюк зазначив, що в уряді вважають, що курс національної валюти у 30,1 грн за доллар є цілком реалістичним, на який розраховує та орієнтується Мінфін.

А раніше у головному фінансовому відомстві України зробили заяву щодо прогнозованого курсу долара на 2018 рік. Мінфін України мав формувати Державний бюджет на 2018 рік у відповідності до курс гривні – 29,3 грн за долар США.

 


                         



Коментарі