Головні Новини
Подобається

Штрафи за безкоштовний проїзд космічні: коли і де введуть електронний квиток

22/01/2018
Штрафи за безкоштовний проїзд космічні: коли і де введуть електронний квиток

У минулому році киян за проїзд “зайцем” у громадському транспорті оштрафували на 2,9 млн гривень

Цифру озвучили в КП “Київпастранс”.

Всього за рік контролери пасажирського транспорту Служби організації збору та обліку виручки “Київпастранс” спіймали на безкоштовному проїзді 42,6 тис. пасажирів.

Нагадаємо, штраф за безквитковий проїзд вилучається в двадцатикратном розмірі ціни за проїзд.

При цьому в комунальному підприємстві обіцяють, скоро проїхати в транспорті “зайцем” стане складніше, оскільки вводять систему електронного квитка. Так, за словами виконуючого обов’язки директора по транспорту “Київпастранс” Сергія Литвинова, електронний квиток можуть впровадити вже до кінця цього року.

Популярне: В Україні почали по-новому оформлювати спадок: що треба знати?

Литвинов наголошує, що на склад комунального підприємства надійшли 500 комплектів для системи електронного квитка (бортові комп’ютери і валідатори) і 300 приладів інспекції. Крім того, до кінця березня надійдуть ще 1 000 таких комплектів.

“Термін впровадження автоматизованої системи оплати проїзду з єдиним квитком в тестовому режимі на громадському транспорті” Київпастрансу “- II квартал 2018 року. До кінця року система буде працювати в перехідному режимі з поступовим переходом на роботу з новими технічними засобами”, – повідомив Литвинов.

 


                         



Коментарі