Економіка України
Подобається

“Для роботодавців і для працівників розмір їх податків … “: Як нова пенсійна система вплине на податки

12/01/2018
“Для роботодавців і для працівників розмір їх податків … “: Як нова пенсійна система вплине на податки

Введення накопичувального рівня пенсійної системи в Україні, яке планується з 2019 року, не призведе до збільшення розміру податків. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Ні для роботодавців, ні для працівників розмір їх податків не збільшиться. За рахунок перерозподілу коштів, я думаю, ми знайдемо механізм", – підкреслив Розенко.

Віце-прем'єр зазначив, що існує кілька механізмів формування внесків до накопичувальної системи, крім податків.

"Це персональні внески людей, плюс у нас є ресурс, який можна використовувати за рахунок перерозподілу нинішніх податків. Наприклад, ми можемо на певну суму зменшити податок на дохід фізичних осіб і направити цю суму в накопичувальну пенсійну систему. Або зменшити ставку єдиного соціального внеску – це теж може бути одним з варіантів", – зазначив віце-прем'єр.

Популярне: "Порадили відмовитися від субсидії, якщо…": В уряді дали пояснення щодо використання державної допомоги

Він додав, що держава буде фінансувати певний рівень пенсійного забезпечення, але за допомогою недержавних пенсійних фондів можна підвищити собі пенсію.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017 – 2018 роки. Цей план, зокрема, передбачає необхідність внесення законопроекту про розміри страхових внесків до накопичувальної системи.

Згідно з проектом Кабміну, в першому кварталі 2018 року планується розробити і подати законопроект про визначення розмірів страхових внесків та бази нарахування страхового внеску в систему накопичувального пенсійного забезпечення, який повинен визначити правила і загальні вимоги до програм обов'язкової і добровільної участі в накопичувальній пенсійній системі.


                         



Коментарі