Головні Новини
Подобається

Неприємний сюрприз від ЄС: потрапити до Шенгенської зони українцям стане складніше

11/01/2018
Неприємний сюрприз від ЄС: потрапити до Шенгенської зони українцям стане складніше

Новий податок можуть ввести для громадян, чиї країни не входять до Шенгенської зони, в тому числі і для тих, з якими встановлено безвізовий режим

Так, в ЄС виношують плани щодо введення нових податків і зборів, а також підвищення деяких існуючих і планованих платежів, щоб компенсувати втрату внесків Великобританії до бюджету Євросоюзу після її виходу з блоку (Brexit).

Слід зазначити, що розмір бюджетної діри оцінюється в 12-15 млрд євро. Зокрема, українських громадян може торкнутися так званий прикордонний збір (border charge).

Цей збір планується стягувати з туристів і мандрівників, які не є громадянами Євросоюзу, при в’їзді в країни блоку. Йдеться про 26 країн Шенгенської зони, хоча деякі з них і не є членами ЄС.

Популярне: Звіт про доходи тепер повинен подавати кожен, хто …: У Мінфіні представили новий законопроект

Слід відзначити, що до 2020 року ЄС планує ввести в дію систему авторизації в’їзду в Європу (ETIAS) для іноземців, які користуються правом безвізового в’їзду. Що логічно: адже ті, хто отримує візу вже і так сплачують «за вхід».

Спочатку планувався прикордонний збір в розмірі 5 євро. Однак тепер у Брюсселі розглядають варіанти з більш високими ставками.

За оцінками Єврокомісії, число іноземців, які подорожують до ЄС без візи, перевищує 30 млн осіб на рік.

 


                         



Коментарі