Экономика Украины
Подобається

Яким буде курс долара у 2018 році – експерт

08/01/2018
Яким буде курс долара у 2018 році – експерт

У середньому курс долара у 2018-му становитиме 29,3 гривні – як і прогнозовано у держбюджеті.

Популярне: “72% з них – жінки”: Де у світі найбільше українських емігрантів

Адже протягом усього року держава застрахована від будь-яких потрясінь із валютою – через прийдешні вибори уряд демонструватиме стабільність закладених показників.

Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK висловив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. Експерт переконаний: курс гривні до долара на увесь 2018 рік уже усім відомий, адже він не відходитиме від тих показників, які закладені у бюджет. «Наприкінці 2018 року ми бачитимемо в обмінниках цифру у30 гривень за долар. Середньорічний ж курс буде 29,3, а почнемо рік із курсу у 28. Звичайно, у перші місяці року він зростатиме стрімкіше, улітку зупиниться або й навіть трішки відкотиться назад, а потім із вересня – знову полізе вгору», – розповів Пендзин. За його словами, це традиційна динаміка для України.

Протягом усього 2018-го держава «застрахована від будь-яких потрясінь із курсом». Мовляв, через прийдешні вибори уряд демонструватиме «неймовірну стабільність» закладених показників. Тому можемо розрахувати на подорожчання товарів, які залежать від валюти. Найперше, це відобразиться на рибній продукції, 90% якої ввозиться з закордону, та на цитрусових. Якщо ж динаміка із молочними продуктами збережеться, зросте вартість і таких товарів. Адже спад поголів‘я великої рогатої худоби спричинив ріст цін не лише на м‘ясо, а й на молочні вироби.


                         



Коментарі